och skogen konung låg fälld...Det vart inte fler genrebilder igår. En tipsare ringde in om en skadeskjuten älg och jag och en reporter fick åka dit.

Vi satte oss i bilen och for ut för att möta Kalle. Kalle tog oss sedan till kanten av en myr. Jag vet inte om ni varit vid så många myrar men såhärårs är de orangefärgade och oerhört vackra. Där i kanten låg iallafall en ståtlig älgtjur, platt mot marken. Som om han störtat in och ramlar rakt mellan stenen och en liten rotvälta. När sökandet efter bevismaterial började så började en hemsk lukt sprida sig. Ett skott hade tydligt gått in i älgen och sargat upp innanmätet. Det var hål i magen och avföring låg lös runt tarmarna. Hemskt.

Reportern gav mig lite skvattram, en växt som luktar en del att ha i handen som jag då och då luktade på under tiden jag fotade. För att rensa bort den hemska lukten..

En skadeskjuten älg som inte är anmäld innebär jaktbrott. Mannen på bilden som "obducerade" älgen, det vill säga - letade efter en kula var mycket upprörd. Älgtjuren hade verkligen lidit in i det sista.

/Sandra

1 kommentar: