Handboll i sporthallen.

Ungefär 85 % av gångerna jag fotat i Sporthallen här i Nyköping antingen skriker jag, gruffar, muttrar eller suckar fram "jag hatar sporthallen!!".
- Ni som fotograferar själv vet. Och ni som läst min blogg någorlunda vet att det har med lamporna att göra. Någon "smart" jäkel har satt varannan "blå" lampa och varannan "gul".
Vilket gör att beroende på hur spelarna springer så blir de antingen gula eller blå. Eller gröna om man vill sätta vitbalansen på auto.
Lägg dessutom till de där ljusabsorberande tegelväggarna på det!
Det är ju sjukt!

Jag brukar tänka på alla föräldrar som vill fota sina barn (alla andra också för den delen). De har verkligen de sämsta förutsättningarna att komma hem med bra bilder att visa för andra.

Jag hoppas verkligen Nyköpings Kommun tänker på det när de ljussätter nya sporthallen.
Att underlätta med bra ljus, inte bara för oss arbetande fotografer, utan de som vill ha med sig bilder hem på sina vänner, syskon, barn eller föräldrar.

Ett tips Nyköpings kommun! Kan ni inte lösa det där med lampor och så själva finns det folk som jobbar med ljussättning på heltid. Ring dem!

/Sandra

2 kommentarer:

  1. Hear hear, japp jag håller med och brukar passa på att ondgöra mig regelbundet över detta "fenomen". Men jag gör mig inga illusioner att någon ska lyssna... :-/

    SvaraRadera
  2. +1. Kan bara instämma! Mig som glad entusiast är det nog ingen som bryr sig om men hoppat stiger för en enfärgad belysning i nya sporthallen om ni yrkesmän & kvinnor ryter till. Kan man hoppas...!?

    SvaraRadera